Team Deception – Нещо свежо

От ДИДО

През последните няколко години магичното изкуство в България може да се похвали с нечуван успех. Доста млади артисти показват, че са сериозни в намеренията си да стъпят стабилно на сцената и дори да надминат най-добрите от старата школа. И докато повечето от тях се борят за да се качат по стълбата на славата, няколко момчета встрани спокойно и внимателно подреждат идеите си за първото си мащабно шоу. Решавам да ги посетя в момент на подготовка.

♠ ♡ ♣ ♢ ♠ ♡ ♣ ♢ ♠ ♡ ♣ ♢ ♠ ♡ ♣ ♢ ♠ ♡ ♣ ♢ ♠ ♡ ♣ ♢ ♠ ♡ ♣ ♢ ♠ ♡ ♣ ♢ ♠ ♡ ♣ ♢ ♠ ♡ ♣ ♢ ♠ ♡ ♣ ♢ ♠ ♠ ♡ ♣ ♢ ♠ ♡ ♣ ♢ ♠ ♡ ♣ ♢

Средата на август е. Слизам от автобуса на автогарата в Стара Загора и се насочвам към ресторанта, в който ме чакат момчетата от Team Deception. Още от входа забелязвам маса, отрупана с карти, монети и кубчета на Рубик. Води се разпален разговор, който веднага различавам като разказване на идиотски вицове. Посрещат ме с още идиотски вицове. Между цялата лудост и еуфория, която цари на масата, забелязвам няколко отворени тетрадки, изпълнени с текстове и рисунки. Оказва се, че това е сценарият за шоуто им. Според тях, всичко е внимателно замислено и подготвено. Остават им последните корекции и после репетиции.
Набързо си припомняме всичките им участия през годинитие. Опитът от голямата сцена сериозно се отразява върху идеите за следващото им шоу, което ще бъде и най-мащабното в кариерата им до този момент.
Симеон, Цветомир, Симон и Миро любезно ми споделят важни детайли от шоуто, които ще държат в тайна до последния момент. Благодарение на личния ми опит в магията и ментализма, веднага надушвам скандал. Момчетата са си поставили висока летва. Такъв тип шоу съм гледал само в западна Европа, на огромна сцена, от популярни илюзионисти. Може би не случайно Team Deception са решили да наемат най-голямата сцена, която родният им град притежава.
След кръстосан разпит от моя страна и доста бири от тяхна (не съм сигурен, че всички пият, което ме навежда на мисълта, че празните халби са дело само на Цветомир), решавам да ги оставя да работят спокойно. Получавам съгласието им да разкрия част от нещата, които подготвят, като им обещавам да бъда достатъчно дискретен.

Team Deception

В първата част на шоуто, Team Deception ще преминат през всики трикове, с които са се борили през годините, този път усъвършенствани и облечени в уникалния им, комичен стил. Публиката ще бъде пряк участник през цялото време, като в един момент дори всеки един зрител ще вземе участие. Втората част на шоуто ще запази комедийния елемент, въпреки че момчетата ще покажат най-сериозните и трудни неща, които изискват години практика. Запазена марка на Deam Deception е и четенето на мисли на произволни хора от публиката. Много номера в стила на световно известни илюзионисти, ще бъдат показани за пръв път на българска сцена.

Team Deception

Знаем, че всяко грандиозно шоу завършва с голяма изненада. Е, това шоу е различно. То няма да завърши с изненада. Ще започне с такава.
Спирам тук. Вдигането на завесите на Операта в Стара Загора, на 8-ми Октомври, ще разкрие всичко останало. И доколкото ги познавам, това ще бъде само началото.

За повече информация и въпроси, посетете официалната страница на Team Deception.

 


Bookmark the permalink.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


8 + = 15

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>